Opening hours:
Monday - Friday:
11am - 7pm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good Neighbour Relations

03 May 2007 > 13 May 2007 exhibition

In the range of Good neighbour relations #2 was on Thursday, 3rd of May 2007 at 19.00, opening of exhibiton of different posters from multimedia center Mama from Zagreb. At the same time was also a presentation of the Right to the city action, which took place in Zagreb. (www.pravonagrad.org)
Speakers will be Katarina Pavić, Hana Dvornik and other activists.

On Friday, 4th of March at 19.00, had Pero Jerkić and Nikola Mokrović from the magazine 11 teza a lecture on the famous philosophical school Praxis.

Neformalna inicijativa Pravo na grad sastavljena od aktera sa zagrebačke nezavisne kulturne scene svoje aktivnosti započela je u srpnju 2006. godine protestirajući protiv nesposobnosti gradske uprave da sustavno, organizirano i planski vodi održivi razvoj grada Zagreba. U nizu akcija koje su upozoravale na odsustvo demokratske prakse u vođenju javnih politika Grada, inicijativa Pravo na grad dotaknula je samu srž gradskih problema koji se tiču političkog odlučivanja i participacije građana. Isto tako, ova je inicijativa pobudila velik interes javnosti ukazujući na spregu privatnog kapitala i gradskih vlasti po pitanjima kapitalnih urbanističkih i arhitektonskih investicija u gradu Zagrebu. Na prezentaciji će govoriti Katarina Pavić, Hana Dvornik i ostali aktivisti Prava na grad.

Saznajte više na: www.pravonagrad.org

Problem Praxis

Fenomen Praxisa jedna je od specifičnosti projekta jugoslavenske socijalističke ’specifične’ političke konstrukcije. U karakterizacijama od ’svađe unutar obitelji’ do ’radikalne kritike svega postojećeg’, od mogućnosti ozbiljne političke opozicije do mudrovanja nekolicine sveučilišnih profesora, Praxis je za vrijeme i poslije svog postojanja, za vrijeme i nakon pada Jugoslavije bio razlogom mnogih prijepora. Sa povijesne distance, u jednoj novoj realnosti, probat ćemo nanovno ispitati taj fenomen. Sto je Praxis značio i sto bi ’trebao da znači’, trebaju li neki novi protagonisti ’radikalne kritike svega postojećeg’ graditi svoju ’autentičnost’ na njegovom nasljeđu, bit će neki od problema koje ćemo pokušati postaviti na noge. I sve to naravno u sjeni 'jugoslavenskog pitanja'.
Izlaganje će zajedno održati Pero Jerkić i Nikola Mokrović.

www.11teza.net

Dobrososedski odnosi #2 Dobrososedski odnosi #2