Opening hours:
Monday - Friday:
11am - 7pm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaka Mihelič / PRAVI KOT

10 February 2005 > 03 March 2005 kiparska inštalacija

Jaka Mihelič se je rodil 19.07.1972. Po končani srednji šoli se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani smer kiparstvo. Leta 1998 je diplomiral iz kiparstva pri prof. Dušanu Tršarju. Istega leta pa je vpisal magistrski študij restavratorstva na oddelku za restavratorstvo na ALU. Leta 2003 je uspešno zagovarjal magistrsko nalogo.
Zadnjo samostojno razstavo je imel leta 1999 v galeriji Alkatraz. Po petih letih se ponovno vrača na kraj dogodka z razstavo ki nosi naslov »Pravi kot«.

Glede na to, da je minilo od zadnje razstave veliko časa se je tudi umetnikov odnos in način razmišljanja do kiparstva spremenil. Vrnil se je k ustvarjanju iz klasičnega materiala, gipsa. Sama forma skulptur je čista in ne prenese odstopanja. Idejo in obliko je začel iskati v matematičnih telesih, eksaktnih formah, ki ne dopuščajo napak. Umetnik jih modificira le toliko kot same dopuščajo, samo v obliki. Barva ostaja bela. Naravna barva materiala, ki ga uporablja. Vrača se k ustvarjanju z rokami. Vrača se v kiparski atelje.

Jaka Mihelič / Pravi kot