Opening hours:
Monday - Friday:
11am - 7pm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skupinska razstava “Slaba odločitev?”

06 April 2018 > 26 April 2018 Vljudno vabljene_i na otvoritev skupinske razstave "Slaba odločitev?", v petek, 6. aprila, ob 20.00 uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Vabljene_i tudi na vodstvo in pogovor o razstavi, petek, 13. april, ob 19:00. 

Prelistajte naš katalog ali si ga naložite.




Za pomoč pri opremi za razstavo se zahvaljujemo Zavodu za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana. in Forumu Ljubljana.

Spremljevalni program: vodstvo in pogovor o razstavi, petek, 13. april, ob 19:00.

Lenka Đorojević & Matej Stupica ustvarjata kot tandem od leta 2012, v skupni praksi razvijata dela na preseku interaktivnih instalacij, scenografij in drugih medijev. Svoja dela sta predstavila v MGLC-ju v Ljubljani, v Narodni biblioteki Srbije v Beogradu, 2012; v MoTi - Muzeju tranzitornih umetnosti v Ljubljani, 2014, v galeriji P74 in MSUM v Ljubljani, 2015; na 8. trienalu sodobne umetnosti U3, Onkraj naše oble, v Moderni galeriji, v Jakopičevi galeriji, v galeriji P74, v Ljubljani in RU - Residency unlimited v New Yorku, 2016; na International Performance Art Week in galeriji A+A v Benetkah in Umetniškem prostoru U10 v Beogradu, 2017. Za svoje delo sta prejela nagrado skupine OHO, 2015. Živita in ustvarjata v Ljubljani.

http://www.matejstupica.net/

https://djlenka.wordpress.com/

Nika Oblak & Primož Novak 

raziskujeta sodobno družbo pod vplivom medijev in kapitala, ter podrobno predstavljata njeno vizualno in lingvistično strukturo. Njuna dela so bila predstavljena na uglednih prizoriščih sodobne umetnosti po vsem svetu: Sharjah Biennial (UAE), Japan Media Arts Festival, Tokijo (JP), Istanbul Biennial (TR), Biennale Cuvee, Linz (AT), Transmediale Berlin (DE), FILE Sao Paulo (BR) ...

Prejela sta številne štipendije in nagrade, med drugim CYNETART Award, ki jo podeljuje Trans-Media-Akademie Hellerau v Dresdnu (DE) in častno omembo umetnostnih kritikov na WRO Media Art Biennale, Wroclaw (PL). V 2018 jime je MMC Kibla, Maribor (SI) podelil nagrado Beli Aphroid za posebne dosežke v umetnosti.

 

http://www.oblak-novak.org/

Small but Dangers (Mateja Rojc & Simon Hudolin Salči) rojena 1977. Pod skupnim imenom Small But Dangers sta začela sodelovati l. 2004 z razstavo Proces v Mladinskem centru C.M.A.K. Cerkno. Od l. 2010 ju zastopa Center in galerija P74.

http://smallbutdangers.cerkno.net/

Fotografije: Nada Žgank.











 

Small but Dangers, Tandem, 2012, prostorska risba, razlicne dimenzije Nika Oblak & Primož Novak: Progress, 2016 – delo v nastajanju, 15 x 10 cm, razglednice Lenka Đorojević & Matej Stupica, "Pieces", mešana tehnika, 2017